menu

Nieuws

Cultuurnacht vol geheimen

Breda met Cultuurnacht 2010. archieffoto Sanne Stenvert
Bart Haver

CENTRUM - De cultuurnacht vindt vrijdag 21 januari voor de derde keer plaats in de stad. 31 musea, theaters en andere cultuurinstellingen zetten morgenavond van 19:00 tot 02:00 uur hun de deuren open voor het publiek.

"De deelnemers hebben het thema ‘Geheim’ als rode draad gebruikt voor hun programma’s. Tipjes van de sluier worden opgelicht, geheimen ontrafeld en biechten afgenomen. Na de Cultuurnacht is Breda voor iedereen een open boek”, stelt de organisatie.

Naast alle culturele activiteiten worden ook de cultuurprijzen uitgereikt aan bekende en minder bekende Bredase artiesten. Er zijn drie verschillende prijzen. De BoArte Aanmoedigings prijs waarop Maurice Seleky, het E-Pulse festival of hiphop-gezelschap Van Kwaad Tot Erger kansmaken. De Rabobank Cultuurprijs met als kanshebbers Boogiedown, Bredaphoto en koordirigent Henri de Graauw. En de Gemeente Breda Oeuvreprijs waarvan de winnaar in het diepste geheim wordt gekozen.

Een lichtgevende passe-partout geeft het publiek toegang tot alle deelnemende locaties en bezoekers kunnen op vertoon van het toegangsbewijs gratis met de Cultuurnacht-bus die langs de verschillende locaties rijdt. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het festival gratis.