menu

Nieuws

Akinci: 'Chasse behoudt subsidie ondanks bezoekcijfers'

Foto Erik Eggens
Pepijn Nagtzaam

BREDA - De tegenvallende bezoekcijfers van het Chasse Theater en het daaropvolgende ontslag van 26 medewerkers hebben geen invloed op de subsidieverlening. Dat zegt wethouder Selçuk Akinci. Het theater ontvangt jaarlijks 5 miljoen euro op basis van een prestatiecontract.

"Het is natuurlijk heel erg vervelend voor de betrokkenen", aldus Akinci. "Maar de begroting moet wel sluiten, dus ik snap dat de keuze gemaakt is. En als er minder bezoekers zijn, dan zijn er ook minder werknemers nodig", verduidelijkt hij. "Verder heb ik wel te maken met de subsidieverlening, maar niets met de bedrijfsvoering." Voor het eerste onderhoudt de gemeente dan ook goede banden met het theater.

De subsidieverlening heeft in ieder geval niet te lijden onder de lagere bezoekcijfers, laat de wethouder weten. "Met het theater zijn bepaalde prestatieafspraken gemaakt. Voorzover ik dat kan beoordelen worden die gewoon nageleefd. Chasse heeft nog steeds bijna vierhonderd voorstellingen per jaar en er is nog voldoende ruimte om subsidie te verlenen. Als de deuren opeens dicht zouden gaan, dan houdt het op. Maar dat is niet het geval."