menu

Nieuws

Zon, bier en harde dancemuziek bij Dancetour 2013

Foto Raymond Tillieu
Bredavandaag logo
Anne Kooman

BREDA - Het Chasséveld stond zondag helemaal vol met dance-liefhebbers. De tiende editie van Dancetour Breda was wederom een succes. Onder een lekker zonnetje met in de ene hand een pizzapunt en in de andere een biertje stonden duizenden mensen (foto's) te genieten van de feestende dj's.

Om half één 's middags hadden de eerste mensen al een goed plekje gevonden. Jasje op de grond, zonnebril op en wachten op de muziek. Het was aan Vato Gonzalez en MC Tjen om deze menigte warm te draaien. Langzaamaan begonnen de eerste bezoekers te bewegen en al snel was het moeilijk om stil te blijven staan.

De dj's genoten zichtbaar van het enthousiaste publiek, maar helaas voor hen moesten ze het stokje om twee uur doorgeven aan de winnaars van de Pepsi DJ Knock Out. Tom and Jame konden hun geluk niet op, eindelijk mochten ze draaien op het Dancetour-podium. In plaats van voor een paar honderd, stonden ze nu voor ongeveer twintigduizend mensen hun muziek te spelen.

Ondertussen werd het drukker en drukker op het veld. De groep voor het podium bewoog als een muur waar je onmogelijk doorheen kon lopen. Als je dorst had, was je toch al zeker tien minuten onderweg, laat staan als je naar het toilet moest. En vervolgens was het ook daar weer wachten, met lange rijen voor de festivalwc's.

Om tien uur 's avonds was het weer tijd om te vertrekken. De zonnebrand die 's middags in een rap tempo werd gesmeerd, heeft om een hoop mensen toch geen effect gehad. Met rode schouders, maar met een lach op hun gezicht liep iedereen weer richting de hekken om daar als vee naar buiten te worden geleid.

Die duizenden bezoekers hadden ook maar mooi een verrassingsoptreden van DJ Hardwell te pakken, die even opdook bij Dannic.