menu

Nieuws

Meer inschrijvers Grote Optocht, vooral groei paren

Bredavandaag logo
redactie

BREDA - De belangstelling voor de Grote Optocht van ‘t Kielegat is groter dan afgelopen jaar. Zaterdag schreven 73 deelnemers zich in bij café Parkzicht. Dat zijn vijf nummers meer dan vorig jaar.

Er zijn naast vertrouwde namen ook veel nieuwe deelnemers. “Hier is de commissie Optochten blij mee”, aldus de BCV. De groei zit hem vooral bij de paren, dat zijn er maar liefst zestien dit jaar. “En dat is leuk voor de interactiviteit”, laat voorzitter Rob Knobel weten. De jury deelt dit jaar extra punten uit voor interactie met het publiek.

Er schreven verder zeventien grote en zeven kleine wagens in, acht randgemeenten, negen grote en zeven kleine groepen, zes individuelen en drie buiten mededinging.

Begijnhof
Veel deelnemers happen toe op het extra prijzengeld dat het Begijnhof ter ere van haar 750-jarig bestaan beschikbaar stelt aan deelnemers die het begijnhof verwerken in hun creatie. “We zijn benieuwd hoe dat uit gaat pakken in de Grote Optocht op maandag 27 februari 2017.”

“Wat ook leuk is, is dat er al elf inschrijvingen voor de Brakkensliert zijn.” Rob Knobel: “Daar zullen er de komende weken nog heel wat bij komen hopen we! Want de Brakkensliert is natuurlijk de kweekvijver van het grote werk!”