menu

Nieuws

Sprookjesachtig Winterland trekt uit binnenstad

foto
Sander Dietz
De poort bij de Hoge Brug is al bijna weg.
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - Winterland Breda is na drie weken ten einde gekomen. De lichtjes zijn uit en de terrasheaters staan op koud. Overal in de binnenstad zijn werklui druk in de weer.

Door Sander Dietz

In het park Valkenberg is het reuzenrad al weg en worden de blokhutten verwijderd. De trampolinepret is ook over. Technici staan op verrijdbare bouwliften om de verlichting uit de bomen te halen. Nog een paar uur en het park is weer gewoon stadspark.

Op verschillende plaatsen staan mensen even te kijken naar het werk. De indruk die ze hebben is positief. “Het is een leuk concept en het geeft een warm gevoel. Het zou nog beter zijn als er meer livemuziek zou zijn”, vertelt de 70-jarige Jöhnk. “Dat maakt het ook weer een stuk leuker voor de oudere generatie. Het was namelijk toch een beetje gericht op kinderen.”

Ook voor de indeling van de wintermarkt heeft hij wel een tip. “De kraampjes zouden meer verspreid moeten worden over heel het park, niet alleen dat ene pad. Dan is er toch meer ruimte voor mensen met een scootmobiel of een rolstoel.”

De ingangen van de Winterland Breda zijn ook al bijna verdwenen. De doeken met de naam van het winterse feest zijn al bijna helemaal verdwenen, wat overblijft zijn bouwsteigers. De schaatsbaan op het water van de Haven ligt er nog.

Bij de Tolbrug staat een vrouw even te kijken. Zij is eveneens enthousiast. “De verlichte kerk en de lichtjes in de bomen wekte een enorm leuke en warme sfeer. De naam Winterland Breda was dan ook zeer gepast. In het Valkenberg zou meer te doen moeten zijn. Je kon daar alleen wat eten.”

Op de Havermarkt is er spoedig ook weer ruimte. Hoveniers zijn bezig de roetsjbaan te ontdoen van de kerstbomen die de helling begrensden.  De voorbijgangers zien Wonderland graag weer terug volgend jaar in de binnenstad. “Het karakter van Breda komt extra naar voren met zo’n evenement”, aldus Jöhnk.