menu

Nieuws

Stichting Buddy to Buddy dingt mee voor Appeltje van Oranje 2018

foto
Pim Helmich
Bredavandaag logo
Michael Janiec

BREDA - Stichting Buddy to Buddy is kanshebber voor de prijs Appeltje van Oranje 2018. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds, met dit jaar het thema: Jong en sociaal ondernemend.

Buddy to Buddy helpt om vluchtelingen en statushouders uit een isolement te komen. Op basis van gelijkwaardigheid worden zij gekoppeld aan stadsgenoten. ‘Laagdrempelig contact van mens tot mens,’ luidt de centrale boodschap.

"Een oscar onder de sociale initiatieven", noemt initiatiefnemer Armijn van Roon het. De beste drie winnen een feestelijke bijeenkomst in Paleis Noordeinde in Den Haag, waarbij Koningin Máxima de prijzen uitreikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro, evenals een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix. "Het is natuurlijk eer om daar kanshebber voor te mogen zijn,” meldt Van Roon.

Tot en met 17 januari kan er nog gestemd worden via de website. Het publiek bepaalt mee wie van de 40 kandidaten doorgaat. Stemmen geeft kans op 1.000 euro extra voor je favoriete project. Ook komt er een pitchdag als onderdeel van de uiteindelijke selectie van de winnaars.