Afbeelding
Foto: Pixabay

Foodtrucks in Breda: hier kun je deze zomer smikkelen

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - Het is weer zomer en dat betekent dat alle foodtrucks uit de stalling gehaald mogen worden. Ook deze zomer reizen er weer meerdere foodtrucks af naar Breda om de bezoeker te voorzien van een lekkere hap. Op deze foodtruckfestivals moet je deze zomer zijn:

Lepeltje Lepeltje

Cultureel food festival Lepeltje Lepeltje strijkt ook dit jaar weer neer in Breda. Dit jaar verhuist het festival naar het Wilhelminapark. Lekkerbekken kunnen van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni genieten van heerlijke lekkernijen. Het Wilhelminapark wordt deze dagen versierd met mobiele keukens, een breed muzikaal programma en een uiteenlopend aanbod aan kinderactiviteiten. Nieuw dit jaar zijn de workshops, proeverijen en kookdemonstraties. Voor ieder wat wils dus!

Bumperkluiven

Ontdek 6, 7 en 8 juli nieuwe smaken bij het brede aanbod aan foodtrucks tijdens Bumperkluiven. Ook kinderen kunnen zich deze dagen vermaken bij onder andere de zweefmolen en de schiettent. Het festival vindt plaats op het veldje aan de Witte de Withweg in Boeimeer. Op het festival is er aanbod voor iedereen en voor elke portemonnee. 

Nolens Food Festival

Comité Nolensfoodfestival organiseert op 7 juli het gelijknamige 'Nolens Food Festival' in Breda. Het festival biedt eten en muziek uit alle windstreken. De dertig marktkramen en het podium op het Mgr. Nolens plein worden vooral gevuld door ondernemers en bewoners uit de wijk. Het Comité heeft als doel nieuwe ontmoetingen en verbindingen in de wijk te stimuleren. Het Nolens Food Festival is een van de projecten die deze doelstelling invult.