Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs

Zorg dat je niet de boot ingaat: Vijf vragen over Breda Drijft

Door: Guus Arnouts Cultuur

BREDA - Nog drie nachtjes slapen en Breda Drijft ligt voor de deur. Het waterfestival waarbij het zwart ziet van de mensen, boten, allerhande drijfartikelen en zwembandjes. Vijf vragen aan de organisator Thibaud van der Steen over het spetterend evenement. 

- 93 procent van de kaartjes is verkocht, dat betekent dat er ruim 2750 festivalgangers mee dobberen aanstaande zondag, verspreid over (naar schatting) 1250 bootjes. Of dat allemaal in de haven gaat passen?
“Ja, zeker. Breda Drijft is er nu op ingericht dat er zelfs nog uitbreidingsmogelijkheden zijn. Dat zal niet met super grote stappen gaan, we willen eerder ieder jaar het aantal deelnemers met honderd verhogen.”
 

- Bootjes, een veel gezien dobbermiddel. Misschien een beetje gewoontjes. Zijn er alternatieven?
“Razend populair zijn de grote opblaas-flamingo’s waar je zelfs met vijf personen in kunt zitten. Ik heb van verschillende mensen gehoord dat ze nog altijd op zoek zijn naar zo’n joekel. Ook de opblaas-eenhoorns zijn erg gewild dit jaar.”
 

- Dat Bizzey Breda bezoekt is al bekend, wat voor bijzonders kunnen we dit weekend nog meer verwachten?
“Op veler verzoek zijn er extra toiletten geplaatst. Ook zijn de twee muziekpodia van de in totaal drie podia anders verdeeld. Het MEZZ podium ligt aan het water, Daisy drijft op het water evenals een drijvend podium van het festival Ploegendienst, dus met de muziek zit het wel snor.”
 

- Het evenement duurt niet tot diep in de nacht?
“Nee, om 19.00 uur stoppen we. Daarna is er voor de mensen die daar een speciale combi-ticket voor hebben gekocht nog de mogelijkheid om naar de Breda Drijft afterparty te gaan, die wordt in Strand Binnen gehouden.”
 

- Tot slot: Vijf jaar Breda Drijft, wat kunnen we in de toekomst verwachten?
“Zoals gezegd ieder jaar een stapje vooruit qua aantal bezoekers, maar vooral een gezellig evenement op het water. Voor Breda geldt: Op het water passen er nog altijd bootjes bij. Ik denk dat het evenement nog zeker kan gaan groeien, sowieso wat artiesten betreft. Ook de Utrechtse variant over drie weken loopt goed."