Afbeelding
Foto: RON MAGIELSE

Weekend BredaPhoto in het teken van amateurfotografen

Cultuur


BREDA - Op BredaPhoto is er niet alleen aandacht voor professionele fotografen. Dit weekend staat in het teken van amateurfotografie. Er zijn verschillende workshops te volgen en je kunt je portfolio laten beoordelen door professionals.

Voor de amateurfotografen zijn er workshops over verschillende soorten fotografie, zoals landschappen of portretten. Zondag is er voor jongeren een workshop over analoge technieken en het afdrukken van foto’s.

Wie meedoet aan een workshop, maakt kans dat zijn werk geëxposeerd wordt in de POP-UP ruimte, naast onder andere prijswinnaars van de fotowedstrijden gelieerd aan het festival.  

Vergeet vooral je portfolio niet, want de School voor de Fotografie Breda geeft advies. In een uur geven ze geven in groepjes van maximaal zes deelnemers tips over fotowerk en het samenstellen van bijvoorbeeld een serie.

Alle workshops hebben te maken met het thema To Infinity and Beyond. De tweedaagse workshop voor verhalende fotografie zit al vol. Volgens de organisatie zijn alle workshops populair, dus als je er eentje wil volgen, moet je snel zijn. Het volledige programma en de inschrijving is te vinden op de website van BredaPhoto.