Heroes December Tapes 2016
Heroes December Tapes 2016 Foto: Peter Verheijen

December Tapes voor het eerst in het Chassé Theater

Door: Mura Kuijpers Cultuur

BREDA - Voor het eerst is December Tapes dit jaar te vinden in het Chassé Theater. Op zaterdag 1 december tonen meer dan 20 regionale muzikanten hun talenten voor het goede doel.

“December Tapes... het mag elke maand wel december zijn”, aldus burgemeester Paul Depla tijdens de vorige editie. Na drie geslaagde avonden in Mezz en Grand Theater, twee albums en meer dan 60 shows - waaronder Breda Barst en BredaPhoto - verder is het nu tijd voor de vierde editie.

Dit jaar doen meer dan 20 muzikanten en bandleden mee van onder andere DELUSIONALS, There There, STINCE, Lisa van Nes, STEEV, Aline Hilderink, Little Symphonies, Telephant en Grim Tim. Daarnaast vindt er voor het eerst ook een samenwerking plaats met twee lokale dansscholen.

“December Tapes in het Chassé Theater: dat is voor ons een droom die in vervulling gaat. Wij kijken er naar uit om er een prachtige avond van te maken voor publiek én de muzikanten”, zegt Joep Gudde van de organisatie Memory Serves.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Een ticket kost 10 euro en de opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Tijdens de vorige edities werd er totaal meer dan € 7.000 opgehaald voor het Jeugdcultuurfonds Breda en het Leerorkest Instrumentendepot. Het goede doel van December Tapes 2018 wordt op een later moment bekendgemaakt.