Beeld van de set van De Dirigent in 2017
Beeld van de set van De Dirigent in 2017 Foto: Archief

Bredanaars welkom bij voorpremière nieuwe Nederlandse film De Dirigent

Door: Guus Arnouts Cultuur

BREDA - Bredanaars hebben een unieke kans om de Nederlandse speelfilm De Dirigent, waarvan scenes in de stad en De Avenue zijn opgenomen, in voorpremière te zien op 24 oktober. Daarnaast is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij een filmdiner in De Avenue.Terwijl de camera's er vorig jaar nog ratelden in Breda, is de film nu zo goed als af. 

Speciaal voor de gelegenheid, en de wachtende Bredase figuranten, organiseert De Avenue een filmdiner met aansluitend een vragenmoment aan producent Dave Schram. Vorig jaar werd een gedeelte van de Bredase binnenstad omgetoverd tot een jaren twintigdecor dat niet zou misstaan in de klassieke Amerikaanse films zoals te zien valt op onderstaande video en interview dat BredaVandaag vorig jaar maakte.

De film
Het waargebeurde verhaal van de film gaat over de vrouwelijke dirigent Antonia Brico uit Nederland die als kind met haar ouders naar Amerika emigreerde. De droom om dirigent te worden was er altijd al, maar de maatschappij lijkt nog niet klaar voor een vrouw met het stokje in de hand. Rond 1926, als Antonia 24 is, lijkt daar daar verandering in te komen. En gelukkig is daar haar pianoleraar die haar adviseert om wel naar het conservatorium te gaan. En met succes.

 
Het diner
Het diner start om 18.30 uur bij de Avenue, daarna begint om 20.30 uur bij Pathé de film. Reserveren kan nog via: www.de-avenue.nl