Oud-wethouder verrast met carnavalsnummer ‘Onze Arie’

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - Het is een uit de hand gelopen grap, lacht voormalig wethouder Cees Meeuwis. Maar zo gaat dat met die dingen. Inmiddels speelt hij met blonde pruik als Brabants Blondje in de clip van ‘Onze Arie’.

“Ik zat in de auto naar de Jumbo”, vertelt Meeuwis, “En ik had een deuntje in mijn hoofd. Dat kende ik ergens van dacht ik, maar dat was niet zo, was nieuw. Ik heb het toen meteen ingezongen in mijn telefoon. Later heb ik het aan mijn zus laten horen, die samen met haar man bij de Klepzijkers in Teteringen zit. Samen hebben zij het arrangement gemaakt.”

De tekst van het refrein op de muziek van het dweilorkest is simpel:

Arie die heeft de pest aan zijn kanarie
Ja Arie, die het een hekel aan dat beest
En die kanarie die kanarie zit mooi in de penarie
Want die kanarie, is er geweest.

De clip staat inmiddels een paar dagen online in de eerste versie. Stromen de boekingen al binnen? “Er zijn wat verzoeken, heel leuk, maar ik kijk nog wat ik in mijn eigen carnavalsagenda ingepland krijg.” Lachend: “Maar ik moet eerlijk zeggen dat zonder zang het beter klinkt. De karoakeversie is het beste, alleen zijn we vergeten die op de cd te zetten.”

Dat mag de pret niet drukken. “Het is sowieso een beetje een uit de hand gelopen grap. Ik heb nu 300 cd’s, want tien cd’s bestellen kon wel, maar ik moest er sowieso 300 afrekenen.” De cd’s zijn te koop voor €8,50, de opbrengst gaat naar de Grote Kerk. Het cd’tje bestellen kan door een mail te sturen aan brabantsblondjevanbreda@gmail.com

“Het is een grap, dat moet het ook blijven, maar op deze manier helpen we de Grote Kerk, dat is natuurlijk wel een serieuze zaak.”