menu

Economie

Aantal Airbnb’s Breda twee jaar achtereen verdubbeld

BREDA - Het aantal Airbnb’s in Breda is in de periode 2015-2017 jaarlijks verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek dat de NHTV in opdracht van de gemeente Breda heeft uitgevoerd. De sterke groei is aanleiding voor regulerende maatregelen.

Bewoners gerechtsgebouw Breda in juni over

BREDA - Het nieuwe gerechtsgebouw in Breda is bijna klaar voor gebruik. Vanaf mei kunnen de Raad voor de Kinderbescherming, het Openbaar Ministerie en de rechtbank beginnen met verhuizen.

Breda gaat in één klap minstens 400.000 kuub gas besparen

BREDA - Breda denkt in een klap minstens 400.000 kuub gas minder te kunnen gaan verbruiken, maar waarschijnlijk zelfs een veelvoud daarvan. Dat moet mogelijk worden door het warmtenet in de stad fors uit te breiden. Ennatuurlijk is als warmteleverancier een haalbaarheidsonderzoek gestart.

Van Bommel: ‘Verbaasd over hetze, maar we gaan voor goud’

BREDA - De nominatie van de gevel van Van Bommel in de Veemarktstraat voor de BLASt Architectuurprijs maakt wat los. “Is dit een 1 april-grap?”, reageert een van de lezers. Ontwerper Martin van Rietschoten is niet verbaasd. “Er is natuurlijk wel wat te doen geweest over die pui.”

Aithra zoek ambitieuze vrouwen

BREDA - De organisatie van de Aithra Award is op zoek naar kandidaten voor de jaarlijkse award. De prijs wordt in november 2018 uitgereikt aan ‘de vrouw die door haar visie, lef, ambitie, maatschappelijke betrokkenheid en ondernemersgeest een rolmodel is voor andere vrouwen’.

Gevel Van Bommel genomineerd voor architectuurprijs

BREDA - De gevel van schoenenwinkel Van Bommel in de Veemarktstraat is een van de twee genomineerden voor de BLAStprijs voor de beste winkelpui van Breda. Dat heeft de Stichting Blast vrijdag bekendgemaakt.

‘Verduurzaming bedrijventerreinen vraagt meer samenwerking’

BREDA - Er blijven nog te veel kansen onbenut in Breda. Dat is de boodschap van Platform BV Breda aan de lokale politieke partijen. Het platform vraagt meer aandacht voor verduurzaming, bereikbaarheid en meer samenwerking tussen het Bredase bedrijfsleven, overheid en de onderwijsinstellingen.

Breda krijgt nieuwe zakelijke beurs op Breepark

BREDA - Na jaren van afwezigheid krijgt Breda weer een zakelijke beurs. Op Breepark staat voor 28 en 29 november Businessdagen West-Brabant gepland. “Waar Contacta stopt, willen wij verder gaan”, aldus Martijn van der Haar van organisator ZPRESS Media Group.

Pagina's