menu

Economie

Horecaman Van Asch koopt Texas Hoeve

HAAGSE BEEMDEN - De Texas Hoeve wordt na september omgebouwd tot een horecagelegenheid waar de gehele wijk terecht kan voor een hapje, drankje én feesten en partijen.

Horecaman Patrick van Asch neemt de Hoeve over van de familie Meeuwis, die het pand nog tot september runt en huurt.

Plan voor appartementen en penthouses in Waterdonken

BREDA - De wijk Waterdonken aan de rand van Breda krijgt een nieuw appartementengebouw onder de naam ‘Waterweijde’. Het gebouw aan de Lange Weide omvat 25 appartementen met een parkeerkelder.

Investeer meevallers Nederland in zonnepanelen

OPINIE - Nederland kan in tien jaar tijd de helft van zijn huishoudens voorzien van duurzame elektriciteit door meevallers te investeren in zonnepanelen. Daarmee maakt Nederland de ommezwaai van potverteren naar verdienen en haalt het de volgens Kyoto afgesproken reductie van c02-uitstoot.

's Avonds niet meer contant betalen in bus na 1 maart

BREDA - Reizigers die na 19.00 uur in een stadsbus in Breda stappen kunnen hun vervoerbewijs niet meer contant afrekenen. Daarmee wil Arriva het werk voor de chauffeurs veiliger maken. Afgelopen jaar werden meerdere bussen overvallen.

Aanpassingen Heksenwiel laten nog op zich wachten

HAAGSE BEEMDEN - De vorig jaar februari aangekondigde opknapbeurt van winkelcentrum Heksenwiel laat nog even op zich wachten. Dat heeft een woordvoerder van DELA Vastgoed aan.

Krisje aan de Haven ziet Voice of Breda in het water vallen

BREDA - Wat begon als een ludieke carnavalsactie veranderde voor Krisje van Eenennaam van café Krisje aan de Haven in een nachtmerrie. Talpa zet een streep door zijn carnavalsprogramma The Voice of Breda.

Klokkenberg als nieuwe nederzetting in Breda

BREDA - De Klokkenberg moet als het ware een nieuwe nederzetting worden in Breda. Dat stelt Olaf Schoofs namens ontwikkelaars Rezidenz Development en Timpaan. Die nederzetting moet ontstaan ‘zoals vroeger een buurtschap of tuindorp groeide’.

Nul-op-de-meter-woningen Geeren-Zuid niet haalbaar

BREDA - Het voornemen om 76 sociale huurwoningen in Geeren-Zuid om te bouwen naar nul-op-de-meterwoningen is van de baan. Dat heeft wethouder Paul de Beer (D66) maandagavond tijdens de commissievergadering Economie bekendgemaakt.  

Pagina's