menu

Nieuws

Fietsbrug A27 voor eind 2011 klaar

Impressie van de nieuwe fietsbrug over A27. Impressie Dura Vermeer.
Erik Eggens

BAVEL/NIEUW-WOLFSLAAR – Bouwbedrijf Dura Vemeer uit Barendrecht mag de omstreden fietsbrug over de A27 gaan bouwen. Dura Vermeer werd verkozen in de aanbesteding omdat het bedrijf naar eigen zeggen de meeste kwaliteit biedt.

Het bedrijf is nu bezig het ontwerp van de gemeente te bekijken en daarna te optimaliseren. Als alles meezit, ligt de fietsbrug over de A27 er dus vier jaar later dan gepland. De kosten voor de brug bedragen ongeveer 1,7 miljoen euro.

Inmiddels is gestart met de verdere uitwerking van het ontwerp en voorbereiding van het werk. Het werk zal gezamenlijk met Dura Vermeer Infrastructuur regio Zuid-West worden uitgevoerd. Het bouwbedrijf wil voor het eind van 2011 klaar zijn met de bouw. Januari 2011 begint waarschijnlijk de bouw van de fietsbrug.

De gemeente moest eerder afzien van het eerste ontwerp na nieuwe veiligheidsmaatregelen. Nieuwe wetgeving moest er toen voor zorgen dat stenen gooien van een brug moeilijker of zelfs onmogelijk wordt. Ook Rijkswaterstaat besloot dat het niet meer verantwoordelijk wilde zijn voor het onderhoud van de brug.

Lees hier meer over de fietsbrug.