menu

Nieuws

Rond zomer duidelijkheid plan 160 huizen Molenkwartier

Het Molenkwartier ten tijde van de sloop van enkele panden in 2008.
Wijnand Nijs

BREDA - Halverwege dit jaar moet duidelijk zijn op welke wijze het plan voor zo’n woningen in het Molenkwartier kan worden gerealiseerd. Dat schrijft wethouder Alfred Arbouw in een brief aan de gemeenteraad.

Het plan, dat inmiddels door het leven gaat als Tuinen van Genta, wordt nu ontwikkeld door Synchroon.Het gaat om het voormalige bedrijventerrein ten zuiden van het spoor, tussen de Doornboslaan, de woningen aan de Hoge Steenweg, de Teteringsedijk en het bedrijventerrein aan de Goesseelstraat.

Op deze plaats stond eerder de fabriek van Grada McBrite, die in 2004 sloot. De nieuwe naam, Tuinen van Genta, verwijst naar de oude sigarenfabriek waarvan de fabriekshal nog aanwezig is.

De gemeente en de ontwikkelaar verrichten een haalbaarheidsonderzoek. Omdat bij de eerdere plannen de buurt nadrukkelijk was betrokken bij de plannen, gebeurt dat ook nu weer. In oktober en december zijn er sessies met bewoners geweest. Daarnaast is er een klankbordgroep samengesteld met vijftien vertegenwoordigers uit de directe omgeving van het terrein.

Het haalbaarheidsonderzoek is naar verwachting rond juli afgerond. Daarna besluit het college of er een vervolg kan komen aan het plan. Bij een positief besluit kan de ontwikkelaar verder met het ontwerp en wordt een bestemmingsplanprocedure opgestart.