menu

Belangrijk bericht: BredaVandaag stopt over 7 dagen. Lees hier meer

Opinie

Investeer meevallers Nederland in zonnepanelen

OPINIE - Nederland kan in tien jaar tijd de helft van zijn huishoudens voorzien van duurzame elektriciteit door meevallers te investeren in zonnepanelen. Daarmee maakt Nederland de ommezwaai van potverteren naar verdienen en haalt het de volgens Kyoto afgesproken reductie van c02-uitstoot.

Opinie: Ecocide verdient plaats in internationaal Strafhof

BREDA - Bredanaar Owen de Vries bezocht een bijeenkomst in Breda van ‘advocaat van de aarde’ Polly Higgins. Hij vindt dat haar verhaal over ecocide gehoord moet worden, zo schrijft hij in dit opinieverhaal.

Hoe houden we de Bredase binnenstad levendig?

OPINIE - De Brabantse winkelgebieden staan onder druk: minder winkelend publiek, meer leegstand, minder diversiteit in winkels. Sommige binnensteden zien er angstvallig leeg uit. In Breda gaat het relatief goed in vergelijking met steden van vergelijkbare omvang.

Opinie: afsplitsraadsleden schaden vertrouwen in de politiek

OPINIE - De vele afsplitsingen in de Bredase gemeenteraad is de JOVD Baronie van Breda een doorn in het oog. Voorzitter Riccardo Gunst en bestuurslid politiek Emiel de wit roepen op de zetel aan de partijen te laten bij opstappen uit een fractie. 

Opinie: Breda moet bomen beter beschermen

OPINIE - Breda doet onvoldoende om bomen in de stad te beschermen. Dat betoogt Merein Scheifes van GroenLinks in dit opinieverhaal. ‘Bomen kunnen te makkelijk zonder opgaaf van reden gekapt worden’.

Spaansche Brabander: 'Behoud pand Parade voor cultuur'

OPINIE - Het nieuwe museale concept dat MOTI, Breda en Breda’s Museum onlangs hebben gepresenteerd, mist nog een aantal essentiële onderdelen. Dat stelt Stichting de Spaansche Brabander (SSB) in dit opinieverhaal.

'130 km rond Breda: A zeggen, maar B doen'

OPINIE - Raadslid Merijn Scheifes noemt de reactie van het college op de aangekondigde snelheidsverhoging rond Breda een voorbeeld van onbetrouwbare politiek.

Er gebeurt wat op het CSM-terrein. Of toch niet?

OPINIE - Ronkende geluiden uit het stadskantoor. Er is een overeenkomst gesloten tussen Corbion en de gemeente Breda om te gaan onderzoeken wat er mogelijk is op het CSM-terrein. Dat is om meerdere redenen opmerkelijk, verwoordt hoofdredacteur Wijnand Nijs in dit opinieartikel.

Pagina's