menu

Opinie

Opinie: 'Het stadion naar NAC en maak van P5 een P+R'

Het stadion van NAC, evenals de komst van een Park en Ride; daar is recentelijk veel om te doen in Breda. In dit opiniestuk schrijven Bas Meas, fractievoorzitter SP, en SP-raadslid Dirk Uijl, een eventuele toekomstige oplossing. 

Het is tijd voor een spoorboekloze bus Breda-Utrecht

OPINIE - Het duurt meer dan één uur om met het openbaar vervoer van Breda naar Utrecht te komen, terwijl je binnen 25 minuten in Rotterdam bent en binnen 50 minuten in Den Haag. De verbinding Breda-Utrecht is niet meer van deze tijd, stelt Arjen van Drunen, campagneleider van PvdA Breda.

Opinie: ‘Situatie basisonderwijs onhoudbaar’

OPINIE - Op de dag dat de docenten in het basisonderwijs massaal het werk neerleggen om hun eis voor een beter loon kracht bij te zetten, benadrukken SP-raadslid Ria Wiegeraad en Michel Verschuren, voorzitter SP Breda en docent, in dit opinieartikel de noodzaak voor betere beloning én een lagere

'Ik ga niet om 22.55 uur onderbroeken kopen'

OPINIE - Het voornemen van het college om de regels rond de openingstijden te vereenvoudigen en te versoepelen in het Bredase centrum maakt veel los. Het bestuur van het Ondernemersfonds is positief, een aantal kleine ondernemers is minder enthousiast en ook in de politiek heerst enige scepsis.

Opinie: Breda moet dromen, durven en doen

OPINIE - Dromen moet. Zeker als je als Breda vooruit wil. Waarom? Omdat dromers vooruitgang stimuleren en realiseren. Toch kleurt Breda nog steeds meestal binnen de lijntjes.

Investeer meevallers Nederland in zonnepanelen

OPINIE - Nederland kan in tien jaar tijd de helft van zijn huishoudens voorzien van duurzame elektriciteit door meevallers te investeren in zonnepanelen. Daarmee maakt Nederland de ommezwaai van potverteren naar verdienen en haalt het de volgens Kyoto afgesproken reductie van c02-uitstoot.

Opinie: Ecocide verdient plaats in internationaal Strafhof

BREDA - Bredanaar Owen de Vries bezocht een bijeenkomst in Breda van ‘advocaat van de aarde’ Polly Higgins. Hij vindt dat haar verhaal over ecocide gehoord moet worden, zo schrijft hij in dit opinieverhaal.

Hoe houden we de Bredase binnenstad levendig?

OPINIE - De Brabantse winkelgebieden staan onder druk: minder winkelend publiek, meer leegstand, minder diversiteit in winkels. Sommige binnensteden zien er angstvallig leeg uit. In Breda gaat het relatief goed in vergelijking met steden van vergelijkbare omvang.

Opinie: afsplitsraadsleden schaden vertrouwen in de politiek

OPINIE - De vele afsplitsingen in de Bredase gemeenteraad is de JOVD Baronie van Breda een doorn in het oog. Voorzitter Riccardo Gunst en bestuurslid politiek Emiel de wit roepen op de zetel aan de partijen te laten bij opstappen uit een fractie. 

Pagina's