menu

Nieuws

Hond komt om in brand huis met messen zwaaiende verwarde Bredanaar

foto
Perry Roovers / SQ Vision
De brandweer kon een hond redden. Een papegaai en een andere hond konden niet gered worden.
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - Een verwarde 40-jarige Bredanaar is zondag rond 22.35 uur aangehouden nadat in zijn woning aan de Joris Nempestraat brand was ontstaan. De verdachte stond op het moment dat de hulpdiensten arriveerden met twee messen te zwaaien voor zijn huis. De politie vermoedt dat hij zelf de brand heeft aangestoken. Hij is vastgezet en wordt maandag beoordeeld door de GGZ.

Een buurtbewoner verklaarde tegenover de politie dat de verdachte voorafgaande aan de brand luid tekeer ging in zijn woning. "Toen de brand gaande was, kwam hij naar buiten en riep luidkeels: 'Ik steek jullie allemaal kapot'. Hij had op dat moment twee messen in zijn handen. Tegen de brandweerlieden riep de bewoner dat er mensen binnen waren met messen."

Dat bleek niet zo te zijn. Wel haalde de brandweer twee honden uit het pand, één buldog was overleden, de andere is met een zuurstofkapje over zijn snuit door de dierenambulance meegenomen en naar de dierenarts gebracht voor onderzoek. In het pand werd ook een dode papegaai aangetroffen. De brandweer heeft de vermoedelijk aangestoken brand geblust, deze is mogelijk in de gang ontstaan. 

De 40-jarige bewoner is door politiemensen, onder wie een geleider met hond, overmeesterd en aangehouden. "Hij is vaker in aanraking geweest met politie en GGZ omdat hij soms erg verward is en dan dingen ziet die er niet zijn. "

De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de brand. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek zoeken naar sporen in de woning.