menu

Nieuws

Verdachte vernieling aangehouden dankzij alerte beveiliger

foto
Politieteam Weerijs
Bredavandaag logo
Amber Janssen

BREDA - Dankzij een alerte beveiliger van de NS, heeft de politie vrijdag 21 april rond 3.00 uur ‘s nachts een 18-jarige man uit Teteringen aangehouden. Hij maakte zich schuldig aan openlijke geweldpleging.

De man zou betrokken zijn geweest bij de vernieling van een auto op de Oosterhoutseweg. De beveiliger van de NS hield die nacht toezicht op de werkzaamheden van Prorail bij de spoorwegovergang op de Oosterhoutseweg. Daardoor had hij goed overzicht over het gedeelte tussen de spoorwegovergang en de Nieuwe Kadijk.

De beveiliger zag twee jongens vanuit de Tilburgseweg fietsen richting Teteringen. Hij zag dat de jongens iets gooide in de richting van een geparkeerde auto, waarna een knal volgde en er iets op het wegdek viel. Hij reed met zijn auto naar de plek en zag dat de voorruit van een auto beschadigd was en er een steen op de grond lag. Met zijn auto reed hij de jongens achterna en sprak ze aan op de Nieuwe Kadijk vanuit de auto. De geweldplegers splitsen zich waarna hij één van hen kon ophouden totdat de politie er was. De politie doet onderzoek naar de jongen die vannacht wist te ontkomen.