menu

Nieuws

Politie dwarsboomt verhuisplannen Bredase krakers; drie aanhoudingen

foto
Facebook/politie Weerijs
De woning zoals die door de krakers werd achtergelaten.
Bredavandaag logo
redactie

BREDA/ETTEN-LEUR - De politie heeft donderdag drie krakers aangehouden. Ze werden verwijderd bij het ene kraakpand maar zaten binnen korte tijd in een andere leegstaand woning. "Die hadden ze open gebroken en dat is strafbaar", laat de politie weten.

Donderdag om 10.30 uur werd een kraakpand aan de Achterste Rithweg in Breda ontruimd. "De aanwezige krakers kozen eieren voor hun geld en verdwenen met al hun spullen kort voor dat de politie optrad. Een van de agenten hoorde dat ze tegen elkaar zeiden dat het maar tien minuten rijden was naar de plek waar ze heen moesten."

Het vermoeden rees dat ze een andere pand zouden gaan kraken of al gekraakt hadden. Een onopvallende surveillance reed achter enkele krakers aan. "En inderdaad, binnen tien minuten arriveerden ze bij een leegstaande woning aan de Sprundelsebaan in Etten-Leur", meldt de politie.

Die woning bleek opengebroken te zijn en de krakers wilden in dat huis gaan verblijven. De eigenaar van het pand was snel aanwezig en deed aangifte. Drie krakers, twee mannen van 23 en 34 en een vrouw van 44 werden aangehouden.