menu

Nieuws

Man mishandeld in auto; mogelijke vluchtauto gevonden

foto
Guido van der Kroef
Wijnand Nijs

BREDA - Een 40-jarige man is donderdagavond rond 22.45 uur op de Isenburgstraat zwaargewond gevonden in een auto. Omstanders schoten hem te hulp.

Buurtbewoners zagen twee verdachten op de auto inslaan. Zij belden 112. De verdachten vluchtten in een donkerkleurige BMW richting de Ambachtenlaan. Agenten kwamen bij het slachtoffer aan dat zwaargewond was door mishandeling. Zij namen de eerste hulp over van buurtbewoners. Een ambulance vervoerde even later het Bredase slachtoffer naar het ziekenhuis. 

De politie zette een zoektocht in naar de verdachten. Zij werden niet aangetroffen. "Wel kwam er een melding van een aanrijding op de Academiesingel bij de kruising met de Nieuwe Prinsenkade rond 23.00 uur. Mogelijk was één van de betrokken auto’s de vluchtwagen van de daders van de mishandeling. De auto, een zwarte BMW uit de X-serie had valse kentekenplaten en werd achtergelaten door de inzittenden", laat de politie weten. "Zij vluchtten richting de wijk Belcrum."

De auto is na het ongeval op de Academiesingel in beslag genomen voor onderzoek. De politie is een technisch en tactisch onderzoek gestart naar beide voorvallen. Getuigen worden gehoord en  Forensisch onderzoekers doen sporenonderzoek. Tevens wordt er een buurtonderzoek gehouden en gekeken of er camerabeelden beschikbaar zijn. "Een mogelijk verband tussen de mishandeling en het latere ongeval wordt in dit onderzoek meegenomen." 

De politie zoekt mensen die over een van beide zaken iets kunnen vertellen.

Wijk
Heuvel