menu

Nieuws

Politie: Dode Roeselarestraat door geweld om het leven gebracht; man van 25

foto
Michael Janiec
De recherche rukte dinsdag met man en macht uit.
Wijnand Nijs

BREDA - De identiteit van de overleden man die dinsdag is gevonden in een woning aan de Roeselarestraat, is bekend. Het betreft een 25-jarige man die niet officieel ingeschreven staat in Nederland. Het slachtoffer is door een misdrijf om het leven gekomen.

"Hoe het slachtoffer precies om het leven is gekomen en wie daar verantwoordelijk voor is, is onderwerp van onderzoek en daarom zullen daar verder geen mededelingen over worden gedaan", aldus de politie.De recherche is meer dan 36 uur na de vondst van een overleden man in een flat aan de Roeselarestraat nog steeds bezig met onderzoek in de flat. Het onderzoek duurt zeker tot zaterdag. 

De politie onderzocht de afgelopen dag twee huizen elders in Breda. “Een huis aan de Ahornstraat, waar afgelopen weekend ook het incident plaatsvond”, verwijst de politiewoordvoerder naar de beschieting van een woning in die straat. Ook in de Dieststraat werd een woning onderzocht. In geen van beide huizen werd iets gevonden.”

De link tussen de beschietingen van zaterdag in de Ahornstraat en het Hagehof en de vondst van de dode man in combinatie met de aanhouding van twee vluchtende mannen, lijkt inmiddels wel zeker. “Daar gaan we nu toch wel vanuit, vandaar ook die doorzoekingen.”

De woordvoerder spreekt van een ‘precaire zaak’.  De burgemeester liet via zijn woordvoerder weten de zaak zeeer serieus te nemen. "Het is schokkkend dat zoiets als dit in Breda gebeurt." Hij wil voor verdere uitspraken eerst de resultaten van het onderzoek afwachten.