Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat

Update: spookrijder bij ongeval A16 blijkt 27-jarige Litouwer

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Uit technisch onderzoek blijkt dat de 27-jarige Litouwer die afgelopen weekend bij een dodelijk ongeval op de A16 betrokken was aan het spookrijden was. Bij het ongeval kamen twee mensen om het leven gekomen, waaronder de Litouwer zelf. 

Er werd een omleiding ingesteld voor het verkeer. De weg tussen knooppunt Princeville (Breda) en knooppunt Galder werd afgesloten. Bij het ongeluk, dat plaatsvond rond 03.30 uur, waren meerdere voertuigen betrokken. Kort voor het ongeval kreeg de politie meerdere meldingen binnen van een spookrijder op de A16. Bij aankomst bleken twee auto's met hoge snelheid met elkaar in aanraking te zijn gekomen. Beide bestuurders kwamen hierbij om het leven. Het gaat om een 50-jarige man uit Dordrecht en een 27-jarige man uit Litouwen. De 50-jarige Dordtenaar is oud-imam Abdullah Haselhoef. Haselhoef kreeg nationale bekendheid na de aanslagen van 11 september 2001. De imam kwam toen regelmatig in de media als woordvoerder van de moslimgemeenschap.

Een aantal andere voertuigen raakten beschadigd, doordat zij niet op tijd uit konden wijken. De inzittenden van deze voertuigen raakten niet gewond.