Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Archief BredaVandaag

'Vakantiesouvenir' met nare gevolgen voor 20-jarige Bredanaar

Door: Guus Arnouts Politie

BREDA - Een 20-jarige jongen uit Breda is gisteren opgepakt wegens wapenbezit. Hij droeg een balletjespistool bij dat hij naar eigen zeggen tijdens zijn vakantie in het Spaanse Lloret de Mar had gekocht, aldus de politie.

Eenmaal in Breda toonde hij het wapen aan zijn vrienden, waarop een getuige melding deed bij de politie in de veronderstelling dat het hier een echt wapen betrof.

Echt wapen
Daarom benaderde de politie de vriendengroep alsof er een echt vuurwapen in het spel was. De jongen en zijn vrienden moesten op de grond liggen en hun handen laten zien. Het pistool is aangetroffen in de kleding van de jongen. In de bosjes verderop vond de politie nog een balletjespistool. De eigenaar daarvan is niet bekend. Wel kreeg de 20-jarige sowieso een boete van de politie, het nepwapen is meegenomen.  

Strafblad
De actie kan de jongen een mogelijk strafblad opleveren, dat krijgt hij mogelijk vandaag nog te horen door het OM via het snelrecht meldt een politiewoordvoerder. "En een strafblad heeft nare consequenties. Daarom is het belangrijk dat we er op blijven hameren dat je dit soort rotzooi nooit mee moet nemen van je vakantie. Waarschijnlijk is het goed bedoeld, de jongen had verder niets op zijn kerfstok staan, maar het is toch echt verboden om een (nep)wapen te bezitten."