Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Politie zoekt getuigen ongeval Terheijdenseweg met zwaargewonde fietsster

Door: Mura Kuijpers Politie

BREDA - De politie is op zoek naar getuigen van een ernstig verkeersongeval dat afgelopen dinsdag plaatsvond in Breda. Bij het ongeluk op de kruising van de Terheijdenseweg/Crogtdijk en de Nieuwe Kadijk kwam een 71-jarige fietsster deels onder een vrachtwagen terecht en raakte daarbij zwaargewond.

De 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zaanstad reed dinsdag in zijn trekker met oplegger vanaf de Terheijdenseweg de kruising op en draaide rechtsaf richting de Crogtdijk. Plotseling voelde hij dat zijn oplegger een beweging maakte. Hij zag dat er een fiets en een persoon onder zijn trailer waren gekomen.

Het slachtoffer bleek zwaargewond te zijn. Zij is met onder meer letsel aan het hoofd naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van het ongeval is de politie nog op zoek naar getuigen van de aanrijding. Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.