Afbeelding
Foto: Archief de Bode

Twee bestuurders onder invloed van drugs achter het stuur

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Tijdens een verkeerscontrole zijn zaterdagavond twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Er is bij beide bestuurders een speekseltest afgenomen.

Agenten controleerden rond 20.35 uur een auto op de Lunetstraat. Bij de controle roken agenten een sterke wietlucht in de auto. De 23-jarige bestuurder uit Tilburg had een gripzakje hennep bij zich. De speekseltest gaf een positief resultaat op THC, de werkzame stof in hennep. De automobilist werd aangehouden.

Rond 00.05 uur controleerden agenten een auto op de Claudius Prinsenlaan. Ook hier roken zij een sterke henneplucht. De 19-jarige bestuurder uit Prinsenbeek had een gebruikershoeveelheid hennep bij zich. Deze leverde hij in bij de agenten. Bij hem werd ook THC in zijn speeksel gevonden. 

Bij beide mannen werd op het politiebureau door een GGD-arts een bloedtest afgenomen. Dit wordt opgestuurd naar het NFI, waar het geanalyseerd zal worden. De onderzoeksresultaten worden later bekend gemaakt aan de mannen. Nadat de mannen een verklaring hadden afgelegd, werd hen een rijverbod van 24 uur opgelegd en mochten zij naar huis.