Afbeelding

Diefstal portemonnee oudere dame maandag in Bureau Brabant

Door: Peter Houtepen Politie

BREDA - Naast de overval op de Albert Heijn-vestiging in winkelcentrum Heksenwiel wordt in het opsporingsprogramma Bureau Brabant bij Omroep Brabant op maandag 25 maart ook aandacht besteed aan de diefstal van een portemonnee in Breda. 

De portemonnee werd op woensdag 14 november vorig jaar tussen 16.00 en 17.00 uur in warenhuis Hudson's Bay aan de Karresstraat gestolen van een 88-jarige vrouw, die daar achter haar rollator liep. Plotseling stonden er twee andere vrouwen bij het slachtoffer, die haar confronteerden met vlekken op haar jas. De dames waren zichtbaar aan de jas van de vrouw aan het voelen. Later bemerkte het bejaarde slachtoffer dat haar portemonnee weg was.

De beide vrouwen kwamen afzonderlijk aangelopen in de winkel, allebei in gezelschap van een man. Deze mannen leken op de uitkijk te staan tijdens het rollen van de portemonnee. Ze zijn goed zichtbaar op de beelden.

De eerste uitzending van Bureau Brabant op maandag 25 maart is om 18.00 uur. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.