menu

Politiek

Haagse politici op campagne in Breda

BREDA - Het duurt niet lang meer of de verkiezingen voor de Tweede Kamer gaan beginnen. Op 15 maart mag Nederland naar de stembus. Naast de tv-debatten en bekende posters, gaan de Tweede Kamerleden ook het land in om campagne te voeren. Tijdens deze periode doen ze ook Breda aan.

VVD’er Aartsen heeft last van tegenwind

BREDA - Op zoek naar de lokale stem komt de creativiteit in de politicus naar boven. Zo ook bij VVD’er Thierry Aartsen. Hij staat op plaats 46 van de VVD-lijst voor de aanstaande verkiezingen op 15 maart.

Depla tevreden over besluit Kamer gereguleerde wietteelt: 'Mooie stap'

BREDA/DEN HAAG - Burgemeester Paul Depla is tevreden over het besluit dat de Tweede Kamer deze dinsdag heeft genomen over het reguleren van Wietteelt. "Wat een mooie stap", becommentarieert hij op zijn Facebook. Een mooie dag dus dat Kamer dit besluit heeft genomen.

Breda werkt aan welkomstpakket nieuwe Bredanaars

BREDA - Breda gaat kijken of het een welkomstpakket kan samenstellen voor nieuwe Bredanaars. Dat antwoordt het college op vragen van Henk van der Velde (PvdA) en Viola de Bruijn (Breda’97).

‘Vlaamse kippenstallen bedreigen waterkwaliteit Mark’

BREDA - De bouw van vijf kippenstallen in het Vlaamse natuurgebied het Merkske is een bedreiging voor de waterkwaliteit in Nederland. D66, SP en GroenLinks wijzen het college erop dat de bron van de Mark in die omgeving ligt.

College ziet kansen voor samenwonen jong en bejaard

BREDA - Projecten waar jongeren in een complex samenwonen met ouderen zijn volgens het college kansrijk. Dat blijkt uit antwoord op vragen van Marike de Nobel namens GroenLinks.

‘Voor zomer duidelijkheid over regulering taxibranche Breda’

BREDA - De Gemeente Breda en vertegenwoordigers van de Bredase taxibedrijven gaan gezamenlijk de toekomst van de taxibranche in Breda verkennen. Doel is om voor de zomer overeenstemming te hebben over de wijze waarop de kwaliteit van het taxisysteem verder wordt verbeterd.

Van der Velden waarnemend burgemeester Dordrecht

DORDRECHT/BREDA - Oud-burgemeester van Breda Peter van der Velden wordt per 1 maart waarnemend burgemeester van Dordrecht. Van der Velden volgt tijdelijk Arno Brok op, die is benoemd tot commissaris van de Koning in de provincie Fryslân.

Pagina's