menu

Nieuws

Gemeenteraad gaat Facebooken met Breda

Nu maar hopen dat de raadsleden niet te veel gaan reageren tijdens de raadsvergadering. Foto Ilse Lukken
Pepijn Nagtzaam

BREDA - Als een Bredanaar een raadslid wil spreken, dan hoeft hij of zij dat raadslid niet meer op straat aan te klampen of naar de gemeenteraadsvergadering te gaan. De gemeenteraad heeft sinds kort namelijk haar eigen Facebook. De bedoeling is dat er - naast het feit dat er informatie op komt - vooral ook gesproken en gediscussieerd wordt tussen burgers en raadsleden.

"Daarom is het ook een open site. Iedereen kan een bericht plaatsen. Daardoor wordt contact tussen de stad en de raad mogelijk gemaakt", laat een gemeentewoordvoerder weten. "Dat betekent ook dat we discussies laten gaan. We modereren wel (beoordelen/verwijderen van ongepaste reacties. Red.), maar halen alleen reacties weg die echt niet kunnen. We zijn niet te kinderachtig. Het lijkt mij eigenlijk wel spannend als burgers en raadsleden een discussie aangaan."

Over zes maanden wordt er geevalueerd over het succes van de pagina. "Voor mij is de pagina geen succes als het eenrichtingsverkeer is zonder discussie. Er moet een wisselwerking komen, want dat komt ten goede van de lokale democratie."

De gemeentewoordvoerder ziet nog een groot voordeel: "De pagina kan grote waarde hebben bij de aankomende verkiezingen. De drempel tot discussie is laag, maar mensen zijn identificeerbaar. Het is niet dat er net zoals bij GeenStijl een hoop huisregels moeten komen."

De site is hier te vinden.