menu

Nieuws

Paul de Beer lijsttrekker D66 bij verkiezingen 2014

Bredavandaag logo
Anne Kooman

BREDA - De leden van D66 Breda hebben de 34-jarige Paul de Beer gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Daarmee is de partij een van de eerste die haar lijsttrekker kiest.

De Beer is momenteel al fractievoorzitter voor D66 in de gemeenteraad. De Bredase afdeling heeft, volgens politiek secretaris van de partij Niels van de Ven, nadrukkelijk gekozen voor het voortzetten van dezelfde weg.

Naast De Beer hadden zich geen andere kandidaten gemeld voor het lijsttrekkerschap. “Dit laat de grote waardering zien de de D66-leden hebben voor het werk van De Beer in deze raadsperiode”, aldus Van de Ven.

De lijsttrekker maakt zich graag op voor een nieuwe periode als politiek leider. "Streven naar een transparante overheid is mijn persoonlijke drive geweest om politiek actief te worden. Iedere mogelijkheid daartoe heb ik afgelopen periode aangegrepen en dat zal ik ook de komende periode blijven doen."

Met de keuze van De Beer als lijsttrekker is de voorbereiding voor de verkiezingen nog duidelijker in gang gezet. Zo is de Bredase student Tim van het Hof (25) benoemd tot campagneleider, en zijn zo'n dertig leden druk bezig met het verkiezingsprogramma. De Beer: "We maken wederom een toekomstgericht verkiezingsprogramma en werken onverminderd door aan een liberaal, succesvol en sociaal Breda".

Dit najaar worden de andere kandidaten voor de lijst van mogelijke gemeenteraadsleden gekozen. Ook hier hebben de eerste kandidaten zich al voor gemeld.