menu

Belangrijk bericht: BredaVandaag stopt over 7 dagen. Lees hier meer

Nieuws

Akinci gaat ‘open gesprek’ aan met stad over nieuw cultuurbeleid

Wethouder Akinci gaat op zoek naar de C-Factor.
Wijnand Nijs

BREDA - Wethouder Selcuk Akinci gaat de komende maanden op zoek naar de C-Factor voor de stad. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. Doel van deze zoektocht is om tot een herijking te komen van het plaatselijke cultuurbeleid.

Die C-Factor moet duidelijk worden tijdens gesprekken in oktober en november. Het gesprek met de stad wordt zowel digitaal als fysiek gevoerd, schrijft Akinci. 6 okotber licht hij het proces toe aan de raad tijdens een informatiebijeenkomst op het stadhuis.

In de gesprekken over de C-Factor moet duidelijk worden waar het heen moet met het cultuurbeleid. “Hoe staat het met de speerpunten en ambities uit Factor C en welke ontwikkelingen hebben de afgelopen acht jaar plaatsgevonden. Deze gesprekken vormen de basis voor de cultuurvisie van de toekomst.”

Uiteindelijk moet deze visie de opmaat vormen voor de Cultuurplanperiode 2017-2020 en aansluiten op de Structuurvisie 2030, de visie Binnenstad en het traject City Making Breda schrijft Akinci. 

Akinci presenteert de resultaten van de zoektocht in december tijdens een plenaire sessie, waarin ook alle betrokkenen een podium krijgen.