menu

Nieuws

Onderhandelingen over verkoop Werk aan de Wijk mislukt

Wethouder Marianne de Bie (l) bij een ander reïntegratieproject.
Wijnand Nijs

BREDA - De gemeente Breda is er niet in geslaagd Werk aan de Wijk te verkopen aan een bedrijf waarmee het sinds eind vorig jaar in onderhandeling was. Dat laat wethouder Marianne de Bie (D66, Werk en Inkomen) weten in een brief aan de gemeenteraad.

Beide partijen konden geen overeenstemming bereiken over de overname van het volledige personeelsbestand en de totale financiële dekking. De verkoopgesprekken waren het gevolg van een onderzoek naar herpositionering van Werk aan de Wijk. Voor die herpositionering stelde het college vijf ton beschikbaar voor 2017.

Werk aan de Wijk gaat nu als zelfstandige stichting verder met het bemiddelen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan. Daarvoor krijgt de stichting wel strenge richtlijnen mee van het college. Zo moet de stichting van investeren in een kwaliteitsverbetering, inclusief nieuw management. Daarnaast krijgt de stichting per 1 april een nieuw bestuur.

Ook moet er meer commercieel en coöperatief gehandeld worden, schrijft De Bie. Onderdeel van de opdracht voor 2017 is dat Werk aan de Wijk moet kijken of delen van de diensten gefaseerd op de markt kunnen worden gezet en door andere partijen kunnen worden uitgevoerd.

De opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd door een projectleider die voor 15 juni een verbeterplan oplevert voor de nabije toekomst van de stichting, aldus de Bie. Zijn of haar werk moet ook leiden tot een sluitende begroting voor 2018 en een meerjarige begroting vanaf 2019.