menu

Nieuws

Nieuwe wisseling in fractie Breda'97

Wijnand Nijs

BREDA - De fractie van Breda'97 in de Bredase gemeenteraad krijgt opnieuw een nieuwe fractievoorzitter. Viola de Bruijn heeft haar raadslidmaatschap en daarmee het fractievoorzitterschap opgezegd. Dat heeft de fractie donderdagmorgen bekendgemaakt.

De Bruijn volgde in december 2016 Bernie van den Berg op, die pas sinds oktober weer was aangetreden als fractievoorzitter als opvolger van Dick Vuijk. Van den Berg nam afscheid omdat hij voor zijn werk voor langere tijd gedetacheerd werd in Amerika. Ook De Bruijn kan haar werk niet meer combineren met het raadslidmaatschap van de huidige eenmansfractie. 

Bij haar werkgever CM Telecom in Breda heeft De Bruijn sinds 1 april een nieuwe functie die meer werkuren van haar vergt, zo laat ze weten. Een aantal vakgerichte opleidingen is inherent aan de functie als ook meer afspraken buiten de deur waardoor haar huidige functie als fractievoorzitter niet meer te combineren is met haar dagelijkse werk bij CM.

"Met veel pijn in mijn hart heb ik deze keuze moeten maken, maar ik kan en wil Breda'97 en haar achterban niet tekort doen", schrijft ze in een verklaring op de site van de fractie. "We moeten door en in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 heeft Breda'97 volle kracht nodig die ik niet kan bieden."

De Bruijn blijft wel actief als commissielid. Haar opvolger zal in de raad van 18 mei geïnstalleerd worden.