menu

Nieuws

Stoepkrijten op Bredase straten zonder schriftelijke toestemming verboden

Bredavandaag logo
Amber Janssen

BREDA - Kinderen in de gemeente Breda mogen niet zonder schriftelijke toestemming van de gemeente op straat stoepkrijten. GroenLinks Breda is het hier niet mee eens en stelt middels een brief vragen aan het college.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is het verboden om “zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende op een openbare plaats of dat gedeelte van een onroerende zaak dat vanaf die plaats zichtbaar is met kalk, krijt, teer of een kleur of verfstof een afbeelding, letter, cijfer of teken aan te brengen of te doen aanbrengen.” “Ook kunstenaars mogen zich niet creatief uiten met krijt op een vrolijke, niet-permanente manier”, aldus GroenLinks in de brief.

“Na een regenbui is het kunstwerk immers zo van de straat verdwenen”, stelt de fractie. GroenLinks vindt het belangrijk dat kinderen actief buiten kunnen spelen en dus ook kunnen stoepkrijten. “Tevens moeten kunstenaars zich in de openbare ruimte kunnen uiten middels stoepkrijt in een stad die juist beeldcultuur belangrijk vindt.” De partij vindt dat Breda ‘kinderachtige’ overbodige regels zou moeten schrappen uit de APV.

GroenLinks is benieuwd of het college deze mening deelt, waarom dit artikel opgenomen is in de APV en of het college bereid is de APV aan te passen.