menu

Nieuws

Breda koopt stoep voor Nieuwe Veste terug voor meer dan drie ton

foto
Wijnand Nijs
Het deel ligt op de hoek van de Molenstraat en de Oude Vest.
Wijnand Nijs

BREDA - Breda heeft voor 325-duizend euro de stoep voor de Nieuwe Veste teruggekocht. Het gaat om 349 vierkante meter op de hoek Oude Vest-Molenstraat.

Voor het stuk grond had initiatiefnemer en eigenaar Van Opstal sinds 2001 plannen voor een ‘Glazen Huis’. Destijds kreeg Van Opstal een bouwvergunning om het pand te bouwen op de stoep voor de bibliotheek. Die plannen kwamen nooit van de grond.

In 2012 kaartte wethouder Arbouw het al eens aan bij Van Opstal. Nieuwe gesprekken leidden onlangs tot de aankoop van het stuk grond. Fractievoorzitter Cees van der Horst (BOB) verbaasde zich tijdens het actualiteitenuur van de raadsvergadering over de hoogte van het bedrag. “Meer dan 900 euro per vierkante meter”, rekende hij voor.

Volgens wethouder Boaz Adank, inmiddels verantwoordelijk, is het bedrag marktconform en tot stand gekomen na taxatie en gesprekken met de verkoper. Van der Horst wilde weten waarom niet eerder was gekozen voor het intrekken van de bouwvergunning. “Dat had al gekund na 26 weken.”

Hierop kwam geen antwoord.