menu

Prinsenbeek

ABN AMRO kantoor sluit in Prinsenbeek

BREDA - Het ABN AMRO kantoor in Prinsenbeek sluit op 12 januari 2018 de deuren.

Reden is het afnemende aantal klantbezoeken, geeft de bank aan. Klanten kiezen steeds vaker voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen meldt de bank. Ook in Prinsenbeek is dat het geval.

Bredaas jazzduo in Amerikaanse Top50

BREDA - Het Bredase muzikantenduo ‘Amsterdam Connection’ heeft afgelopen week een succes geboekt met hun nieuwe album. Het album ‘Isn’t She Lovely’ kwam op nummer 29 binnen in de Amerikaanse TOP50 Smooth Jazz.

Na zeven jaar heeft het ‘Hoppen-huis’ een bewoner

BREDA - Het veelbesproken pand  aan de Schutsestraat in Prinsenbeek waarvan HEJA-eigenaar Jan Hoppen in 2010/2011 de bouw startte, is na zes jaar verkocht. De nieuwe eigenaar woont er al gedeeltelijk in.

Bouten verdwenen; uitkijktoren Bliksemschicht tijdelijk dicht

BREDA/PRINSENBEEK - De uitkijktoren Bliksemschicht aan de Leursebaan, naast de A16, is tijdelijk dicht voor onderhoudswerkzaamheden. Dat meldt de gemeente. Bij een recente inspectie bleken enkele bouten uit het kunstwerk verdwenen te zijn.

‘Bouwen aan randen dorpen voor jongeren en ouderen’

BREDA - Breda zou in de dorpen van Breda uitbreiding aan de randen moeten toestaan en daar niet alleen moeten vasthouden aan zogenoemde inbreidingslocaties. Daarmee zou de kans voor succesvolle Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) projecten aanzienlijk worden vergroot.

Bejaarde man in scootmobiel uit water gehaald in Prinsenbeek

PRINSENBEEK - Samen met ambulancemedewerkers en brandweerlieden hebben politieagenten in Prinsenbeek een bejaarde man in een scootmobiel uit het water gehaald.

Het is nog onduidelijk hoe de man te water is geraakt. Later meer.

Traumaheli landt bij ongeval A16 Prinsenbeek; een zwaargewonde

PRINSENBEEK - Op de A16 bij Prinsenbeek is dinsdagavond een ongeval gebeurd. Een automobilist is achterop een vrachtwagen gereden. De hulpdiensten zijn ter plaatse. De traumaheli landde even na 22.30 uur om hulp te verlenen aan het slachtoffer.

Ook ondernemers Prinsenbeek tegen extra winkels bij NAC

BREDA - Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) en het Dorpsplatform Prinsenbeek (DPP) hebben in een brief aan het college en de gemeenteraad aangegeven bezwaar te hebben tegen de uitbreiding van winkels bij het NAC-stadion.

‘Spoedzoekers woning ook in dorpen en buitenwijken’

BREDA - Bredase woningcorporaties zouden in de toekomst in hun woningen tijdelijk vier, in plaats van de huidige drie, kamer moeten mogen verhuren. Dat voorstel doet het college aan de Bredase gemeenteraad.

Biks Blaosfestijn-Plus: dertig kappellen, jaarmarkt en proeverij

PRINSENBEEK - Dertien jaar geleden begon het Biks Blaosfestijn dit festijn als een blaaskapellenfestival. Zo’n acht jaar geleden kwam daar de jaarmarkt bij en inmiddels is de zaterdag ook aan het evenement op 16 en 17 september toegevoegd.

Pagina's