Pelé van Anholt maakt bij NAC zijn rentree in de eredivisie.
Pelé van Anholt maakt bij NAC zijn rentree in de eredivisie. Foto: NAC

Pelé: ‘Blij dat ik veel Avondjes NAC mag meemaken’

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - Hij tekende voor twee jaar bij NAC: rechtervleugelverdediger Pelé van Anholt. Het betekent na een jaar Amerika vol blessureleed de terugkeer op de Nederlandse velden. Van Anholt kijkt ernaar uit. “Ik heb in het verleden al veel Avondjes NAC hier gespeeld. De supporters zijn altijd super hier.”

De verdediger tekende tot de zomer van 2020 en ziet uit naar meer Avondjes NAC. Zijn terugkeer op de Nederlandse velden is ook een afsluiting van een vervelende periode.  Bij LA Galaxy kwam hij maar vijf keer uit voor zijn Amerikaanse werkgever. Dat avontuur eindigde als gevolg van een kruisbandblessure, waar hij inmiddels volledig van is gerevalideerd. “Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt aan mijn herstel en ben inmiddels weer topfit. Ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen”, laat hij in een gesprek met NAC Tv weten.

Pelé van Anholt is 27 en kan ook als middenvelder uit de voeten. De in Sneek geboren voetballer begon bij de amateurclub CAB, waar hij gescout werd door sc Heerenveen. In 2009 tekende hij als A-junior zijn eerste profcontract. Na een uitleenperiode bij FC Emmen speelde hij tussen 2011 en 2016 127 wedstrijden voor Heerenveen. Via een jaar Willem II vertrok hij vorige zomer transfervrij naar LA Galaxy.

Technisch directeur Hans Smulder noemt hem ‘een gewenste aanvulling voor de selectie’. “We zijn blij dat we hem hebben kunnen overtuigen om voor NAC te komen spelen en hem kunnen presenteren als nieuwe aanwinst voor onze club”, stelt Smulders op de NAC-site.