Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archieffoto

Rollators klaar? Lopen maar!

Sport

BREDA - Komende vrijdag is het zover: ruim tweehonderd kwieke senioren verschijnen aan de start van de Bredase Rollatorloop. Met rollator, rolstoel, looprek of wandelstok lopen de deelnemers op hun eigen tempo hun rondjes op de atletiekbaan van Atletiekvereniging Sprint.

De ouderen kunnen kiezen om de 400 of 1000 meter te lopen over de atletiekbaan van Atletiekvereniging Sprint. Maar eerst is het tijd voor een kopje koffie en een gezamenlijke warming-up. Het doel van de loop is om ouderen weer in beweging te krijgen, ook vormt de Rollatorloop een oplossing om ouderen uit hun isolement te halen.

Startschot
De hulp-voertuigen worden versierd met ballonnen en krijgen een heuse ‘apk’, zodat ze probleemloos over de baan kunnen gaan. Om twee uur lost de 81-jarige Kees de Beer, al 45 jaar looptrainer bij de atletiekvereniging, samen met zijn 12-jarige kleinzoon het startschot. Het Senioren Orkest Nieuw Ginneken zorgt voor muzikale ondersteuning tijdens de loop.

Finish
Op de finish worden de deelnemers als echte atleten onthaald door speaker Theo Borghouts. Belangrijk is wel om te vermelden dat het er niet om gaat wie er het ‘snelst’ is, hoewel er wel tijdmeting is. Alle deelnemers krijgen een gouden medaille, een bloemenkrans en tijdens de afsluiting een hapje en drankje.