menu

Nieuws

Tropisch warm

foto
Nico Koevoets
Het wordt heet. Vooral in de Bredase binnenstad.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor woensdag 1 juli 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Het hogedrukgebied dat vandaag al voor tropische temperaturen zorgde, ligt woensdag boven het zuiden van Scandinavië. Door de extreme hitte is de luchtdruk relatief laag boven Frankrijk. Zo vormt zich een oostelijke tot zuidoostelijke luchtstroming.

Verwachting voor woensdag
Het is woensdag opnieuw zonnig, droog en warm. De wind waait meestal zwak, gemiddeld met 2 Beaufort of soms 3 Beaufort, uit het oosten of zuidoosten. De temperaturen gaan duidelijk hoger uitkomen als op dinsdag. Het wordt in de polders noord van Breda 32 graden. In de bebouwde kom zijn maxima van 33 tot 35 graden mogelijk. De 33 graden voor de buitenwijken tot ruim 35 graden op de Grote Markt.

Het weer de volgende dagen
Het blijft de komende dagen meestal zonnig en zeer warm. Later op donderdag en in de nacht naar vrijdag is wel een enkele warmte onweer mogelijk. De snel stijgende temperaturen maken een hittegolf mogelijk. Gemiddelde maximumtemperaturen in de regio van dag tot dag: donderdag 35 graden, vrijdag 35 graden, zaterdag 37 graden. Het is zaterdag spannende of de all-time hoogste Brabantse temperatuur ooit scherper wordt gesteld. Dat is nog een vrij recent record daterend van 19 juli 2006. Op KNMI-station Gilze Rijen werd het toen 36,8 graden. Op het niet KNMI-station Breda-Haagse Beemden werd het toen 37,4 graden.

Zo was het weer dinsdag 1 juli 2015
Maximumtemperatuur 30,1 graden
Minimumtemperatuur 12,6 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld dinsdag 30 juni 2015 om 22.00 uur