menu

Nieuws

Zonnig en warm, einde middag en avond onweerskans

Sc wolkenvelden boven de Haagse Beemden. Foto: Nico Koevoets.
Het blijft de eerste dagen vrij warm.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor donderdag 6 juli 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied met celkern boven Denemarken bepaalt het weer gunstig in onze omgeving. Haar tegenhanger, een lagedrukgebied boven het noorden van Frankrijk, stuurt later op donderdag onweerachtige buien naar België en het zuiden van Nederland.

Weersverwachting voor donderdag
In de ochtend en de eerste helft van de middag is het overwegend zonnig. Later op de middag en in de avond kans op een lokale regen- of onweersbui. Net zo lokaal kan er ook niet veel gebeuren. De wind waait overdag zwak tot matig, gemiddeld met 2 of 3 Beaufort, uit het oosten. Maximumtemperaturen tot 28 of 29 graden.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar vrijdag nog steeds kans op een lokale regen- of onweersbui. Vrijdag overdag waait er een matige noordwestenwind van 3 Beaufort. Het is met maxima rond 23 graden minder warm. Verder afwisselend zon en wolkenvelden. Op zaterdag is de wind naar het oosten gedraaid en zwak geworden. Het is meest zonnig en droog met maxima tot ca 25 graden. Op zondag meest grijs bewolkt en mogelijk langdurig regen. Nog niet zeker dit laatste. Zwakke noordenwind dan bij een graad of 20.

Zo was het weer op woensdag 5 juli 2017
Maximumtemperatuur 29,7 graden
Minimumtemperatuur 14,0 graden
Neerslag: droog
(gemeten op stadsweerstation Breda - Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld woensdag 5 juli om 21.00 uur