menu

Nieuws

Sterk wisselvallig, woensdag veel wind

Winterse bui boven Breda januari 2017
foto
Nico Koevoets
Vandaag en de komende dagen vallen de nodige buien.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor dinsdag 12 september 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Vandaag, dinsdag trekt een buienlijn over Nederland naar het oosten. Vanaf het tweede deel van de avond en morgen bepaalt een lagedrukgebied dat van Centraal Engeland via de Noordzee naar Denemarken trekt het weerbeeld.

Weersverwachting voor dinsdag
Het is wisselend bewolkt met soms zon, maar ook stapelwolken. Plaatselijk vallen enkele buien. De zuidwestenwind is gemiddeld matig (3 - 4 Beaufort), bij buien komen sterkere windvlagen voor. Het is frisjes voor het gevoel met maxima tot 18 graden. In de late middag en de vroege avond is er een adempauze. Even geen neerslag, voordat later op de avond nieuwe regen komt opzetten. De wind draait dan naar zuid en neemt in kracht toe. Er kunnen rukwinden tot 80 km/u voorkomen.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag is het winderig vanuit het zuidwesten. De wind is gemiddeld 5 Beaufort (vrij krachtig) met rukwinden tot 85 km/u. Verder eerst regen, in de middag opklaringen en meest droog op een enkele lokale bui na. Temperaturen tot 17 graden. Donderdag wisselend bewolkt met talrijke (soms heftige) buien. De wind is matig en westelijk. Koel met 15 graden. Vrijdag en zaterdag blijft het aanhoudend koel en buiig.

Zo was het weer op maandag 11 september 2017
Maximumtemperatuur 18,1 graden
Minimumtemperatuur 11,8 graden
Neerslag: 3,5 mm
Weersverwachting opgesteld dinsdag 12 september om 09.00 uur