menu

Nieuws

Zomers weekend voor de boeg

Oktober brengt nog een paar fraaie nazomerdagen.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor vrijdag 13 oktober 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied boven Frankrijk breidt haar invloed tot over onze streken uit. Een zwak warmtefront met wolkenvelden wordt langzaam opgeruimd.

Weersverwachting voor vrijdag
Oktober trekt nog een blik met nazomerse dagen open. Vandaag vrijdag brengt dat afwisselend wolkenvelden en opklaringen met zonneschijn.
Het blijft droog en de zuidenwind is zwak tot matig, gemiddeld met 2 of 3 Beaufort uit het zuidwesten. Maximumtemperaturen tot 19 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag start grijs met laaghangende wolken, lokaal kan ook mist voorkomen. Gaandeweg de ochtend klaart het op en wordt het meestal zonnig. Er waait dan een zwak zuidenwindje van 1 of 2 Beaufort. Het kwik doet een stapje omhoog naar 21 graden. Zondag wordt het ook terrasjesweer met temperaturen tot
lokaal 23 graden. Verder is het veelal zonnig bij een zwakke tot matige zuidenwind.
Maandag kan qua temperatuur een topper worden met mogelijk wel 24 graden. Verder zonnig, later op de dag wel sluierwolken. De wind is zwak tot matig (2-3 Beaufort) uit het zuiden. In de nacht naar dinsdag passeert een zwak regenfront. De dinsdag begint met wolkenvelden van dit front.
In de loop van de ochtend opklarend en wisselend bewolkt. De zuidwestenwind is dan met 3 Beaufort matig. Het is dan met 18 graden minder warm.

Zo was het weer op donderdag 12 oktober 2017
Maximumtemperatuur 16,7 graden
Minimumtemperatuur  8,1 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 13 oktober om 11.00 uur