menu

Nieuws

Wisselvallig herfstweekend

foto
Nico Koevoets
De komende dagen is het herfstweer.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor vrijdag 3 november 2017

Algemene luchtdrukverdeling

Boven Centraal Europa ligt een hogedrukgebied. Haar invloed op het weer in Brabant blijft beperkt. Een zwak warmtefront over België zorgt voor de nodige wolken.

Weersverwachting voor vrijdag
De dag begint grijs met laaghangende wolken en nevel. Plaatselijk valt ook wat motregen. Gaandeweg de ochtend droogt het op en geleidelijk breken de wolken. Vooral tijdens de middaguren kan de zon af en toe schijnen. De wind is meestal zwak, gemiddeld met 2 Beaufort. Ze waait uit zuid of zuidwest.
Maximumtemperaturen rondom de 13 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag vangt fraai aan met opklaringen. In de loop van de middag opkomende wolken. In de tweede helft van de middag en in de avonduren gaat het regenen. De zuidenwind is matig met 3 tot 4 Beaufort. Het kwik reikt tot waarden van ca 14 graden. Zondag wordt het met 11 graden minder zacht. De wind is dan gedraaid naar het noordwesten en matig met 3 Beaufort. Het is zondag wisselend bewolkt met enkele lokale buien, maar ook met wat zonneschijn tussendoor. Maandag brengt na een frisse nacht droog weer. Zon en wolken wisselen elkaar af bij een zwakke noordenwind.
Maxima rond 10 graden. De nacht naar dinsdag kan weleens de eerste vorst van het winterseizoen 2017/2018 gaan brengen.

Zo was het weer op donderdag 2 november 2017
Maximumtemperatuur 13,3 graden
Minimumtemperatuur  5,6 graden
Neerslag: 0,3 mm

Weersverwachting opgesteld vrijdag 3 november om 09.00 uur