Wolkenvelden, later in de middag meer zon.
Wolkenvelden, later in de middag meer zon. Foto: Nico Koevoets

Het weer in Breda: Wolkenvelden, later wat meer zon

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor dinsdag 19 juni 2018

Algemene luchtdrukverdeling

Een zwak front ligt over Nederland. Het hoort bij een lagedrukgebied boven Scandinaviƫ. Boven Frankrijk ligt een zone met hoge luchtdruk.

Weersverwachting voor dinsdag 19 juni

Het is bewolkt. Tijdens de ochtenduren kan lokaal een beetje motregen vallen. Niet meer dan druppels op een gloeiende plaat. Tijdens de middaguren blijven er wolkenvelden, maar plaatselijk kan de zon nu en dan doorbreken. De wind waait zwak tot matig (met 2 tot 3 Beaufort) uit het zuidwesten. Maxima van 20 graden langs de waterkant in het westen van de regio tot lokaal 22 graden dieper landinwaarts.

Het weer voor de volgende dagen

Woensdag wordt een zomers warme dag. Het hogedrukgebied boven Frankrijk breidt zich tijdelijk uit naar Brabant. Alhoewel er in het eerste deel van de ochtend nog wat bewolking kan hangen, die lossen vrij snel op en nadien wordt het zonnig. De temperatuur loopt op naar waarden rond de zomerse 25 graden. Er waait een zwak zuidwestenwindje van 2 Beaufort. In de nacht naar donderdag komt een zwak koufrontje opzetten. Er kan opnieuw een beetje motregen vallen. De dag begint donderdag met wegtrekkende wolken. Nadien is het wisselend bewolkt met nu en dan zon en stapelwolken. De wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig (4 tot 5 Beaufort) uit het noordwesten. De temperatuur schommelt rond de 17 tot 18 graden. Vrijdag zijn er wolkenvelden met soms wat zon. Het is veelal droog. De noordwestenwind waait matig met 3 tot 4 Beaufort. Temperaturen ca 18 tot 19 graden.

Zo was het weer gisteren, maandag 18 juni 2018
Maximumtemperatuur 20,4 graden
Minimumtemperatuur 13,8 graden
Neerslag 0,1 mm

Weersverwachting opgesteld dinsdag 19 juni om 11:00 uur