Wolkenvelden bepalen het weerbeeld vandaag boven Breda.
Wolkenvelden bepalen het weerbeeld vandaag boven Breda. Foto: Nico Koevoets.

Wolkenvelden, koud

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor vrijdag 14 december 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Over Scandinaviƫ ligt al een paar dagen hogedrukgebied met een kerndruk van 1035 hectoPascal. Het bepaalt het weer in Brabant tot en met zaterdag. In de nacht naar zondag nemen Atlantische storingen het roer over.

Weersverwachting voor vrijdag 14 december 2018
In de ochtend hingen er wolkenvelden en die zijn er vanmiddag ook. Plaatselijk breekt de zon ook wel even door. De oostenwind is zwak tot matig, gemiddeld met 2 of 3 Beaufort. Het blijft fris met maximaal 2 graden in de middag.

Het weer voor de volgende dagen
Tijdens opklaringen in de nacht naar zaterdag kan het 2 tot 4 graden vriezen. Overdag eerst zon, later op de dag geleidelijk meer wolken. Het blijft overdag droog. De zuidoosten- tot zuiden trekt aan tot matig, gemiddeld 3 of 4 Beaufort. Niet alleen door de wind voelt het koud aan, maar het kwik komt met 1 graad nauwelijks boven het vriespunt uit. Later op zaterdagavond kan er wat neerslag vallen. Mogelijk een beetje natte sneeuw snel overgaand in regen.

Zondag overdag een bewolkte start, maar gaandeweg wisselend bewolkt. De wind waait dan zwak uit het zuidwesten en weg is het miniwintertje. Het wordt zondagmiddag ca 7 graden. Maandag begint met regen die vrij spoedig oostwaarts wegtrekt. Het wordt gevolgd door opklaringen met zachte temperaturen tot 9 graden. De wind blaast zondag matig uit het zuidwesten.

Zo was het weer gisteren (donderdag 13 december 2018)
Maximumtemperatuur              3,2 graden
Minimumtemperatuur         min1,0 graden
Neerslag                                  droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 14 december 2018 om 11:00 uur