menu

Nieuws

Champions Trophy heren naar Breda in 2018

Wijnand Nijs

BREDA - De beste 6 hockeynaties ter wereld strijden volgend jaar zomer om de Champions Trophy in Breda. Gemeente Breda heeft hiervoor samen met de vijf hockeyverenigingen in Breda een succesvol ‘bid’ neergelegd bij de Nederlandse Hockeybond KNHB. De hockeybond maakte vandaag bekend dat het belangrijke toernooi aan Breda is toegewezen.

“Ik ben ongelooflijk trots  dat we dit tophockey-event in onze stad kunnen houden", vertelt Wethouder Paul de Beer van Sport in een verklaring. "De beste hockeyers ter wereld zijn hier straks te zien op de velden van hockeyclub BH&BC Breda. Een geweldige opsteker voor hockeystad Breda. Met dit topevenement hebben we ook in 2018 weer een echte sportzomer in Breda”.

De Champions Trophy is het meest prestigieuze hockeytoernooi ter wereld. Alleen de zes beste hockeylanden ter wereld doen eraan mee. Het bestaat sinds 1978 en het wordt om de twee jaar gehouden. Erik Gerritsen, directeur KNHB: "Wij kijken ernaar uit de allerlaatste Champions Trophy voor herenteams in Breda te organiseren. Op een prachtige, tijdelijke accommodatie en in nauwe samenwerking met de vijf Bredase hockeyverenigingen, de Gemeente Breda, het Bredase bedrijfsleven, de provincie Noord-Brabant en Atletiekvereniging Sprint."