menu

Nieuws

Artsen Amphia in actie tijdens EK Voetbal voor Vrouwen

foto
Mathias van Wettum/NAC
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - Het Amphia Ziekenhuis zorgt tijdens de trainingen en de wedstrijden van het Ek Voetbal voor vrouwen in het Rat Verlegh Stadion voor de medische ondersteuning.

Peter Joosten, orthopedisch chirurg bij Amphia is een van de initiatiefnemers. “Naast orthopedisch chirurg bij Amphia ben ik ook lid van de medische staf van NAC. Toen de manager medische zaken van de KNVB op zoek was naar ondersteuning tijdens het  EK Voetbal voor Vrouwen, was het lijntje snel gelegd.”  

Sporters kunnen bij Amphia terecht voor medische ondersteuning tijdens trainingen en wedstrijden, maar ook voor Spoedeisende Eerste Hulp of een medisch consult . “Onze bijdrage aan het EK symboliseert ons credo om mensen gezond te houden of  zonodig samen de gezondheid te verbeteren.”

Zestien landen doen van 16 juli tot en met 6 augustus mee aan het EK. Duitsland en Zweden spelen op maandag 17 juli de eerste wedstrijd in Breda. Daarna volgen poulewedstrijden op donderdag 20 juli, zondag 23 juli en woensdag 26 juli. Ook wordt er donderdag 3 augustus een halve finale gespeeld.

Eind juni vonden de Para Games Breda plaats. Ook daar was Amphia aanwezig met medische ondersteuning.