menu

Nieuws

Nieuw: Voetballen op water singel

Voetballen op het water.
Wijnand Nijs

BREDA - De komende weken kun je op het water voetballen. Bijna dan. Want in het water van de Academiesingel ligt tijdens WEURO2017 een drijvend speelveld. Het voetbalveldje maakt deel uit van de Fanzone in de Willemstraat.

Die fanzone is van 16 juli tot en met 6 augustus te vinden in Breda. Tijdens de poulewedstrijden in Breda (17, 20, 23 en 26 juli), de kwartfinale, halve finale op donderdag 3 augustus, de finale op 6 augustus en de wedstrijden van het Nederlands Elftal is de zone geopend. Maandag verwelkomt Breda Zweedse en Duitse fans vanwege de wedstrijd in Breda.

In de Fanzone kan ’s avonds op een groot scherm gekeken worden naar de wedstrijden. Voor de jeugd zijn er onder meer op het drijvende veldje allerlei voetbalspellen te doen en wordt het Best of Breda Tournament gespeeld. Dit is een competitie waarbij steeds 2x2 deelnemers spelen.

Op speeldagen vertrekt, voor wie een kaartje heeft, vanaf de Fanzone de Fanwalk naar het stadion. De Fanzone wordt zondag 16 juli om 12.00 uur officieel geopend door wethouder Adank. Ook is er een straatvoetbalshow van Touzani FC met Chaima en Randall.