menu

Nieuws

In de rij voor een dubbele Dessers op de NAC-plaatjes ruilbeurs

foto
Yvonne Keulaars
Lange rijen bij de ruilbeurs van de NAC-voetbalplaatjes.
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - Zijn het de twee overwinningen op rij? Of het mooie weer? Of inspireren de rijen bij de stembureaus? Feit is dat er woensdagmiddag een lange rij voor de Beatrix staat. Kinderen die hun NAC-helden willen ontmoeten, maar die vooral komen om de ontbrekende plaatjes voor hun verzamelalbum te scoren.

Jumbo en NAC hebben deze middag een ruilbeurs georganiseerd in Café Beatrix. Daar kunnen de fans hun dubbele Dessers of Stans ruilen voor een stoere Brondeel of Barker. Het verzamelalbum over de Parel van het Zuiden bestaat uit bijna 450 stickers. De 68 pagina’s staan vol met historische informatie over trainers, spelers, logo’s en fans.

In de rij voor de Beatrix staat de 10-jarige Thijs samen met zijn broertje en moeder. “Het sparen gaat goed. Ik moet nog ongeveer vijftig plaatjes”, zegt Thijs terwijl hij trots zijn collectie bekijkt. Hij voetbalt zelf ook. “Ashley Smith-Brown is mijn favoriete NAC-speler.” Verderop wachten moeder Anneke en zoon Niels op hun kans, ook al zijn ze geen echte NAC-fans. “Ik vind het gewoon leuk om te verzamelen”, zegt Niels.

Kees Raats verlaat tevreden het café met zijn tas vol. “We kwamen voor de vier plaatjes van de nieuwe spelers.” Raats gaat al jaren naar NAC, is lid van de supportersvereniging en doet met plezier mee aan dit soort spaaracties. “We zitten met vrienden en kennissen in een groep. Ik regel het en zorg ervoor dat iedereen zijn plaatjes krijgt.”

In de Beatrix gaat vleugelspeler Danny Verbeek met enthousiaste kinderen op de foto. Ook Fabian Sporkslede komt net binnenlopen. Aan een tafel staat de 8-jarige Hidde met een volle doos stickers. “Iedereen spaart voor ons en wij sparen ook voor anderen”, laat hij weten. “We helpen elkaar allemaal. Mijn favorieten uit het boek zijn Jeff Stans, Andries Noppert en Giovanni Korte.”

Bas Donkelaar, filiaalmanager van de Jumbo aan het Dr. Struyckenplein, is tevreden over de actie. “Het loopt als een tierelier. Mensen blijven sparen en ook voor elkaar. Iedereen wil die albums vol hebben. Het is voor jong en oud. We hadden geen betere actie kunnen bedenken.”

Bij elke €10,- aan boodschappen ontvang je een zakje met vijf stickers. Je kunt terecht bij één van de twintig vestigingen in en om Breda. De actie duurt nog tot medio maart.

 

Wijk
Emer