menu

Nieuws

In de 34e minuut: NOAD voor Appie #34

foto
Peter Visser
NOAD voor Appie.
Wijnand Nijs

OUD GASTEL - De vaderlandse voetbalwereld is al een week in de greep van Abdelhak Nouri. De jong Ajacied viel tijdens een oefenwedstrijd neer en werd gereanimeerd. Donderdag bleek hij ernstige hersenbeschadiging te hebben opgelopen.

Wat volgde was een golf van reacties. Duizenden fans bezochten het huis van de speler, die afgelopen jaar tot talent van de eredivisie werd verkozen, en clubs uit het hele land zonden hun medeleven naar Ajax en familie.

Deze zaterdag toonden clubs in oefenwedstrijden hoe saamhorig de voetbalwereld kan zijn. Feyenoord betrad het veld met een beeldtenis van 'Appie', het ultieme bewijs dat rivaliteit alleen geldt binnen de lijnen.

Ook tijdens de oefenwedstrijd van NAC, zaterdagmiddag in Oud Gastel was er een eerbetoon. In minuut 34 - het rugnummer van de speler - toonden NAC-fans met fakkels en rook vergezeld door een applaus en een spandoek 'NOAD APPIE' dat het leed van Abdelhak Nouri ook het geelzwarte legioen niet onberoerd laat. Eerder op de dag legden supporters van Vak G al bloemen en een NAC-shirt met nummer 34 in de tuin van de speler in Geuzenveld.

Lees ook: Eerste tekenen kwaliteitsinjectie NAC zichtbaar tegen Volendam.