Logo bredavandaag.nl
  • Alles
  • (35)
    Evenement
  • (1)
    Concert

Guilherme Miotto / Corpo Máquina

donderdag 8 november 19:30 uur

Chasse

Als kleine jongen raakt de in Tilburg Noord opgroeiende Nasser el Jackson verslingerd aan de bal. Lange dagen maken ze met elkaar, hij en de bal, soms zijn ze wel acht uur samen, altijd op straat. Open om anderen in zijn grote liefde te laten delen, groeit Nasser uit tot een jongeman die door het eindeloze oefenen de geheimen van ‘het ronde leer’ doorgrondt, maar ook het mysterie ervan weet te koesteren.

In 2016 ontmoeten choreograaf Guilherme Miotto en Nasser el Jackson elkaar. Guilherme valt als een blok voor Nassers uitzonderlijke persoonlijkheid en bewegingskwaliteit - een wonderlijke combinatie van charisma, dienstbaarheid, elegantie en virtuositeit. Hij besluit een avondvullende solo te maken voor de Tilburgse baltovenaar die inmiddels optreedt als ambassadeur straatvoetbal voor de KNVB. Of kunnen we het beter een duet noemen voor man en bal? Nee. Nog meer dan dat is het een trio: een trio tussen man, bal en ruimte, met het lef en de schoonheid van alles wat bevochten moet worden. Net als in zijn eerdere werk ontvouwt Miotto in .Ball de vitale drang, ontwapenende kracht en onverzettelijke tederheid van een lichaam dat wil overleven.

Met zijn petje achterste voren, opgeschoren haardracht, smalle gelaat en postuur is Nasser een opvallende verschijning in de context van de hedendaagse dans. Op het eerste oog is hij een typische Marokkaanse jongeman bij wie geen enkele van de stereotype associaties verwijst naar die van danser. Zijn aanwezigheid in de theaterzaal veroorzaakt een levendige wrijving. Simpele vragen als ‘wie is Nasser’ en ‘wie zijn wij’? leggen bloot hoe het lichaam ons kan aanmoedigen om een opnieuw positie in te nemen ten aanzien van gevestigde waarden en vooroordelen.

choreografie: Guilherme Miotto – performer: Nasser el Jackson – coproductie: DansBrabant, Ballet National de Marseille, Festival Boulevard

Corpo Máquina werd in 2017 opgericht door choreograaf Guilherme Miotto en sociaalwerker Amine Mbarki. Corpo Máquina creëert voorstellingen waarin fysieke aanwezigheid en fysieke beleving uitgangspunt en doel ineen zijn. Zowel onervaren, ongeschoolde bewegers als uiterst begaafde performers excelleren in hun discipline. Sociale en culturele identiteiten worden omgezet in fysieke, zintuigelijke referentiekaders. Met thema’s uit en verwijzingen naar leven en omgeving van de performers zoekt Corpo Máquina de dialoog met een breed publiek en met specifieke doelgroepen. Zo werkt Corpo Máquina aan een groeiende en gemotiveerde achterban van alle leeftijden en diverse sociale en culturele achtergronden.

Normaal € 17,00


deel deze activiteit

Locatie

Chassé Theater N.V.
Breda
Claudius Prinsenlaan 8
4811 DK


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief